16 januari 2024
19:00

Orsa IK

Referat: Hofors HC - Orsa IK

På tisdagskvällen var det dags för HHC att ta sig an Orsa IK i den sedan 14e november uppskjutna matchen. Inför matchen hade jag annonserat att Patrick Tschernitz skulle göra hemmadebut men så blev det inte av olika skäl. # 21 Lenstam fortsatt sjuk. Tillbaka i laget var # 19 Wilgot Heldevik-Klein och # 17 Zebastian Sjödin men samtidigt hade # 4 Viktor Davidson blivit sjuk så vi kunde återigen mönstra 12 utespelare. Att säga att det var en viktig match vore inte att överdriva och varje match är ju viktig i det här läget för laget.

Första perioden började med ett jämnt och böljande spel. Efter 04.33 blir Alexander Hård af Segerstad i Orsa utvisad 2 minuter för tripping. Steelers får chansen i powerplay och när vi sitter och väntar på ett ledningsmål så tar sig istället Anton Högström i Orsa upp längs vår vänsterkant i en kontring och lyckas skjuta in pucken under# 37 Viktor Sohlborgs benskydd. Istället för ledningsmål så får vi ett mål i baken i numerärt överläge. Framåt så är powerplay spelet trubbigt. Spelmässigt är perioden jämn och Steelers håller väl spelet uppe. # 10 Srdjan Subotic visar stor vilja och kunnande matchen igenom och # 7 Gustav Nordström jobbar och sliter (och blir belönad med att bli utsedd till matchens bästa hemmaspelare). Tyvärr så gör Orsa 0-2 efter 13.41 i en situation där vi inte lyckas rensa bort pucken efter att Sohlborg räddat med en benparad. Samuel Hansen kan enkelt vispa in pucken på returen. Orsa har sedan det mesta av spelet och skapar en hel del farliga chanser och bud på 0-3 men # 37 Sohlborg stänger igen.Skotten slutar 12-6 till Orsa och speglar väl perioden ganska bra.

Andra perioden hinner knappt börja och all publik har inte hunnit tillbaka från kafeterian inklusive mig själv när Samuel Hansen pangar in sitt andra mål för kvällen efter att ha brutit in i Hoforszonen och skjutit ett lurigt skott som letar sig upp i krysset hos Sohlborg. Inte den start på andra perioden vi hade önskat oss och uppförsbacken blir brantare. Spelmässigt så står vi upp bra och det finns intentioner i spelet för Hofors. # 17 Zebastian Sjödin får ett par bra skottlägen och han är ju en skarp avslutare men det är helta tiden en klubba, ett ben eller något annat i vägen och Orsa gör det bra i täckningen av skott. Orsa känns dock lite starkare och producerar lite mer chanser och skott än vad HHC gör. # 27 Isak Hansson-Johansson får ett matchstraff för en kneeing där han kommer fel och sent in i situationen vilket gör att vi får slutföra matchen med 11 utespelare. Resten av perioden blir mållös och skotten slutar 7-13 i Orsas favör.. Känslan är att Orsa gör det som behövs för att stänga ner men inte så mycket mer.

I tredje så steppar HHC upp sitt spel och vi skapar ett gäng målschanser men puckuslingen vill inte in i mål. Med 11 spelare så får vi ändå säga att tredje perioden är godkänd från Steelers. Orsa försvarar sin ledning och spelar mycket sarg ut. # 2 Isak Hultman har ett par fina genomåkningar men Jakob Bälter i Orsamålet står i vägen. Hofors vinner skotten med 10-5 men det här måste vara en av få gånger som hemmalaget går av isen mållösa. Vi får två chanser i powerplay men det spelet fungerar inte alls

Sammanfattningsvis finns intentionerna till bra spel men vårt powerplay fungerar inte alls. Boxplay är däremot riktigt bra och vi dödar en femminutare utan att det egentligen blir riktigt farligt kring Sohlborg i kassen. Orsa ställer utstuderat en spelare i ansiktet mitt framför Sohlborg för att skymma backskott men vi täcker av deras skyttar på ett bra sätt. Spelet i numerärt överläge är för statiskt och för långsamt. Vi letar men hittar inte det där sista avgörande passet. Orsa är lite starkare och kyligare än vad HHC är denna kväll så segern är rättvis.

Skotten slutar 23-30 till Orsa.